ME in Oslo!

by

Ettersom Anne-Birthe er kommet hjem fra Irland og vi i MariaExpressen endelig var samlet igjen (ja, alle to) fant vi ut at vi hadde lyst på en helg med noe moro og litt sommer. Ettersom varmegradene ikke var helt å spore på Vestlandet satte vi kursen mot Østlandet, så det ble destinasjon Oslo fredag 3 juni med nattoget. Turen ble virkelig bestilt nesten dagen før, så i god MariaExpressen ånd la vi i vei til sol og sommer. Vi er jo to jenter som elsker Oslo slik andre jenter bare ELSKER London! Vi elsker London også da (selv om det er kun en av oss som har vært der).

Nattog-turen var som den pleier, man får virkelig ikke sove sånn kjempegodt på NSB nattoget når man reiser lavbudsjett *host* fordi sovestolene kan jo ikke legges helt ned og det er ikke verdens beste plass til beina. Ikke har alle i vognen tenkt å sove turen heller så det blir som det blir, en time her og en time der med søvn før man ankommer Oslo, denne gangen en hel halvtime FØR antatt tid. Om vi hadde skulle vært i Oslo f.eks 14:30 lørdagen hadde det vært helt supert med en halvtime før, men når man egentlig skal ankomme Oslo 06:28 eller noe og i stedenfor er i Oslo 06:00 om morgnen. Hva finner man på 06:00 i Oslo en lørdags morgen? Jo, man går på Operataket og har en photoshoot. Skulle egentlig innta frokost på Operataket da, men så langt kom vi ikke, vi glemte frokost.
Egentlig ikke så rart i og med at dette var et syn som møtte oss tidlig på morgenen:

Så der kom vi oss opp på taket på operaen med alle pakkenellikene (trillekofferter osv) og i Oslo var allerede gradestokken oppe i 16-17 grader.

Litt leting etter Oslo Bussterminal ble det også, men den fant vi og på veien tilbake fant vi en überkul vegg vi bare måtte leke hip-hop’ere foran.

Fikk en del blikk fra drosjesjåførene foran Plaza der vi stod å poserte, men so what, er man turister så er man turister. Så var jo det en hel del timer til vi kunne sjekke inn på hotellet. Etter litt photoshoot så tok vi turen til hotellet for å se om vi kunne sjekke inn litt tidligere, det lot seg ikke helt gjøre så vi fikk låne toalettet og skifte klær (man går virkelig ikke rundt i joggebukse i Oslo en hel dag i 30 grader liksom). Bagasjen ble også plassert trygt på hotellet. MariaExpressen var klar til å innta Sommer-Oslo. Det vil si, vi stoppet egentlig med en paviljong rett ved der skøyteisen pleier å være om vinteren der det var satt ut en del chill-bager og hengekøyer. Vi stoppet jo der en stund vi da, siden det ble lite søvn på toget. Etterhvert gikk vi litt rundt, tok blandt annet en liten tur bortom Oslo Nye for å hilse på Aud Schønemann, søte damen.

Da vi enda en gang gikk bort til paviljongen for en siste økt i de deilige chill-bagene med avslapping fikk vi også bakgrunnsmusikk og vi ble sittenede der i hele to timer. LOVELY. Da vi gikk tilbake til hotellet og skulle booke oss inn, så var det skjedd en feil, det vil si at bookingen vår var ikke satt fra 4-5 juni i 2011, men i 2012 og hotellet var fullbooket. Vi lurte på hva vi skulle gjøre, men snille damene på P-Hotel Oslo fant en løsning, enkeltrom med to senger, funket helt greit for en natt. Vi var bare glad for at vi fikk et sted å sove i de hele 4 timene vi sov. Da vi var innbooket på hotellet begynte vi å gjøre oss klar for kvelden, for målet med turen var jo selvsagt «The Producers» på Oslo Nye for å se Hans Marius Hoff Mittet in action og en til som vi synes er virkelig flink, nemlig Anette Amelia Larsen som for anledningen spilte Ulla. Vi fikk vite en stund på forhånd av Anette hvilke datoer hun skulle entre scenen som Ulla (hun er understudy for Hilde Louise Asbjørnsen) så vi bestemte oss selvsagt å reise slik at vi fikk med oss henne i hovedrolle. Hans Marius spilte mr Marks og en HEL DEL andre roller i stykket.

Mer om musikalen i neste innlegg!

Last weekend we went to Oslo to see Hans Marius (Maria’s husband) in the musical The Producers, more about that in our next blog post!

Reklamer

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: