On Tour Mai 2012 #2

by

Lørdag hintet vi om at vi var On Tour, og det var vi. MariaExpressen fant ut at vi tok med oss mødrene våre på noe kulturellt, siden det da var innenfor vårt fylke og ca 3 timer å kjøre bil + fergetur, så var dette noe mammaene våre trygt kunne være med på (vi er nemlig kjent for å reise litt «uvanlig» og «billigst mulig» når vi er On Tour, som 12 timer med enten buss eller tog med sånn 2-3 byttinger av transportmiddel underveis). Klokken 10:00 omtrent presis la vi avgårde mot Heine Totland-land med den vakre dialekten, nemlig BØMLO. Målet for turen var nemlig «Kristkongane på Moster» -spelet på Moster Amfi i Mosterhamn på Bømlo. Et annet mål for turen var jo å få spilt inn Tooji sin «Stay» dans, da, helst på fergen men det ble for flaut,  så på videoen under står vi på fergekaien tilbake igjen og danser.

Vi kom til Bømlo i god tid før Spelet skulle begynne så vi fikk tid til å bestige en fjelltopp med eit kross (neida, ble ikke påvirket av den herlige dialekten i går, overhodet ikke) i sandaler  og kjoler. Vi hadde piknikk ute i solen, gikk på en liten marknad og vi testet ut vasse-temperaturen på sjøen, tok masse bilder, spiste is og bare koste oss glugg ihjel.

Bildedryss:

Jada, sånne i vinden på fergen bilder MÅ være med.

Anne-Birthe i vinden!

OKI, i denne busken var det sinnsykt masse bier altså! Ekke vi fine?? MÅ jo ta bilder ved slike fine buskevekster.

Kjøle ned tærene i sjøen!

Joda, vi måtte litt lengre uti…

Har eeegentlig lyst til å bade, sånn helt ærlig.

Si dette på Bømlosk..sjarmerende dialekt og sjarmerende skilt!

Krossen me gjekk opp til. Stod på et fjell, lignet litt på Jesus statuen i Rio når vi stod nede.

Selvsagt måtte vi ha barnslig Dyreparken is!

Etter is-spising og litt utforsking av Bømlo, så tenkte vi å gå litt til rundt for å se litt før spelet begynte. Da måtte vi en «huleboer» i kiosken. Halve grunnen til at vi reiste på Bømlo for å se spel. Nemlig vår kjære Hans Marius Hoff Mittet. Selvsagt var det noe MariaExpressen-relatert når vi reiser på tour, og denne gangen var det Hans Marius, som for anledningen så ut som en huleboer (merk: en veldig sjarmerende huleboer) med masse hår på hodet og i fjeset. Ikke helt ugjennkjennelig, men for dem som ikke helt vet hvem han er, dem kjente nok ikke ham igjen sånn privat. Han var kjempeglad for å se oss og vi fikk en god klem. Han kjente også igjen Veronica sin mamma fra tidligere. Han ba oss om å møte ham etter forestillingen, så gikk han avsted til kostymeskift.

Vi hadde litt tid til å knipse noen bilder av selve Moster Amfi, som tok 1200 mennesker, og det var utrolig fint.

Fantastisk Amfi!

Ikke så lett å se, men Veronica oppå scenen.

Anne-Birthe på plass på scenen!

Snart klar for forestilling.

Vi «fant» hver vår Hans Marius i to busskur på veien. Han var så «ensom» så vi var bare nødt til å ta med oss hver vår Hansemann hjem. Og nei, det var ingen andre på bildet med ham, kun ham..jepp jepp *glis*

Så var det klart for «Kristkongene på Moster». Hans Marius hadde rollen som Torolv frå Grindheim. Han og menneskene på Moster hadde sin tro på Gudene, da spesielt Odin. Da de blir tvangskristnet av en ny konge, nekter Torolv å la seg døpe som kristen. Han vil høre til de norønne Gudene og han får med seg noen menn. Men hans store kjærlighet Vigdis og hans mor går over til Kristendommen sammen med en del andre fra bygda. Torolv og noen av hans menn blir fredløse og dem får forbud om å være i bygda av bygdens nye prest spilt av Stig Henrik Hoff. Torolv sin gård Grindheim blir gitt bort med tvang til presten og det skal reises kirke.

Vi var med i en reise i tro, tvil, krig og kjærlighet. Hans Marius var helt fantastisk, tatt i betraktning at han gikk i ull under en sinnsyk kostyme i over 30 grader og løp ganske mye. Ikke minst, vi overleverer herved en veldig mental OSCAR statuett til ham, for hans scene død var så overbevisende at vi begynte nesten å grine (da er det greit at solen steiker noe så inn i granskogen der man sitter, så man må ha solbriller på) så vi var egentlig ganske lettet da han kom ut til applausen, for vi trodde egentlig at han var død, i allefall svimt av. IKKE minst, han snakket Bømlosk heile forestillingen. For dem som alltid har synes Hans Marius er sjarmerende, hadde falt enda mer for ham etter å ha sett ham her, med den dialekten (som han selv synes er vakker) så var det helt greit at han hadde sjegg, litt lengre hår og var kjempesvett. Han holdt gjennom hele forestillingen, datt ut en halv gang med tok seg med en gang inn igjen. Værre var det med den andre Hoff (Stig-Henrik Hoff) som absolutt ikke klarte å få noe sunnhordalandsk svong over dialekten sin.

Etter forestillingen traff vi en fornøyd, litt varm og veldig svett Hans Marius. Han hilste på mammaen til Anne-Birthe og vi satte oss alle 5 ned ved en benk og satt å pratet en liten stund. Man skal leite lenge etter et menneske så genuint som Hans Marius. Han er så interresert i hva vi driver med osv. Hvordan det går med oss og hvilke planer vi har og alt mulig. Han er bare kjempegod. Han pratet med mødrene våre også og han har virkelig værvet seg to nye fans. For mamma Ingunn (Anne-Birthe sin) og mamma Elin (Veronica sin) kunne ikke snakke om noen andre enn Hans Marius de timene etter forestillingen. Så de skjønner veldig godt at vi er fans av Hans Marius og vi klarer nok helt sikkert å få dem med på noe flere forestillinger han spiller i. Ingen tvil. Damene fikk til og med tatt et bilde med ham. Strålende fornøyd med dagen og noen Hans Marius klemmer rikere satte vi oss i bilen på ferden hjem igjen til Bergen for å få med oss Melodi Grand Prix finalen. Vi får si Gratulerer til Sverige som vant den, og takke Tooji for innsatsen han gjorde for Norge.

Bildedryss:

Torolv frå Grindheim

Han var faktisk utrolig flink til å fekte.

Her dør Torolv frå Grindheim i armene på sin elskede Vigdis.

Mamma Ingunn, Hans Marius & Mamma Elin. Ja, Mamma Elin klarte å blunke i det bildet ble tatt. Men hun sa vi kunne legge det ut likevel. Fine fine mammaene våre!

Hans Marius & Veronica

Koseligste bildet: Anne-Birthe & Hans Marius. (Hansemann: jeg har noe i øret, det er noe i øret mitt. AB: ehm..en blomst..: Anne-Birthe hadde blomst i håret).

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: